SELÜLİTLERDEN KURTULUN

14 Aralık 2007 Cuma Suna Dumankaya'yla selülite evde hazırlanacak pratik karışımlar

-Hamama gidin, keselenin. Kese, kan dolaşımı sağlar ve yağlanmayı önler. Selülit çayı, biberiye yağ yakar. Funda yaprağı, vücuttaki suyu atar. Sinameki, bağırsakları çalıştırır. Papatya yumuşatır. Anason, rezene sinir sistemini düzenler. Eşit miktarda bunlardan katıp, demleyeceğiniz çayı her gün sabah-akşam bir su bardağı için. Küvetinize iki avuç deniz tuzu koyun

-Selülite karşı en etkili besin ananastır. Her gün bir dilim yemelisiniz. Ayrıca karpuz, kavun ve şeftali de selülit tedavisinde etkilidir. Kan dolaşımını olumlu etkilediği için kiraz çöpü ve mısır püskülü çayı içmenizi tavsiye ederim. Günde bir buçuk litre su içmeyi de ihmal etmeyin. Eşit miktarda susam yağı, limon suyu, bir çorba kaşığı biberiye ve bir çorba kaşığı okaliptüsü karıştırın. Bu karışımı masajla cildinize uygulayın. , sıcak suya girin iyi gelir.


-10 limonun suyu,20 aspirin,limonun suyu kadar susam yağı.Bu karışımı iyice karıştırıp sorunlu bölgelere sürün, biraz emdikden sonra yarım saat sorunlu bölgeleri çalıştıracak şekilde spor yapın ya da dansedin.2 hafta içinde farkı göreceksiniz,ilk hafta bile çok farkedecek.


- Vücuttaki suyu atmak için bol bol sebze, meyve özellikle de enginar, hindiba, fesleğen, lahana, turp ve kuşkonmaz tüketin. Bitki çayları için, yürüyüşlere devam edin. Haftada bir kese yapın, imkanınız varsa masaj yaptırın. Bir su bardağı susam yağına yarım su bardağı limon suyu , 30 gram kafur, 10 adet dövülmüş Aspirin, 10 damla öküzgözü esansı, 10 damla biberiye, 5 damla servi ağacı yağı ekleyip karıştırın. Bu karışımı masaj yaparak selülitli bölgelere yedirin. Bunu her gün uygulayın. Evde olduğunuz günlerde de streç filmle sarın ama çok sıkı olmamasına dikkat edin. İki saat sonra streç filmi açın.


- Önce vücudunuzu iyice keseleyin ardından bir su bardağı deniz tuzunu kaseye koyun. Bir başka kasede de bir su bardağı susam yağı, 10 damla biberiye, 10 damla okaliptus yağını karıştırın. Önce elinizi yağa, sonra deniz tuzuna batırıp selülitli bölgeleri yavaşça ovun. Ardından yeniden duş alın. Son olarak limon suyu sürün. Bu kürü haftada en az bir kez yaptığınız takdirde faydasını görürsünüz.
kaynak:hürriyet

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;