ELMA SİRKESİNİN FAYDALARI

17 Ocak 2008 Perşembe Elma Sirkesi'nin mucizevi özellikleri arasında zayıflatma etkisi de bulunuyor .

Elma Sirkesi
* Cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş yanığı,
* Baş ağrısı, mide rahatsızlığı,Kadın hastalıkları,
*Soğuk algınlığı ve ateşli hastalıkların tedavisinde
*Yıllardır yararları pek çok kişi tarafından bilenen Elma Sirkesi'nin son mucizesi ise zayıflatma özelliğinin bulunması.
* Elma Sirkesi düzenli kullanıldığında sindirime yardımcı olarak, kilo vermeyi kolaylaştırıyor. Sabahları kahvaltıda, içine 1-2 kaşık elma sirkesi ve 1 kaşık bal karıştırılmış bir bardak su, uygun bir rejimle birlikte kullanıldığında düzenli kilo kaybetmenizi sağlıyor.
SİRKENİN YARARLARI
* Antiseptik: Meyve ve sebzelerin elma sirkesi katılmış su ile yıkanması onların mikroplardan arınmasını sağlar. Ayrıca Bakteri ve mikropların barınmaması için mutfak ve banyolarınızda elma sirkeli su kullanmanız önerilir.
* Boğaz ağrısı: Anjin ve streptokok dahil olmak üzere tüm boğaz ağrılarında, 1 bardak suya katılan 1 kahve kaşığı elma sirkesi ile her saat başı yapılacak gargara rahatlatıcı bir çözüm olacaktır.
*Migren: Bir tasın içerisine eşit miktarda su ve elma sirkesi koyup kaynatın. Daha sonra altını kısarak yüzünüzü buhara tuttun. Bu şekilde 3 dakika kadar soluk almanız migren ağrılarının yok olmasını sağlayacaktır."
*Ayaklar: Ayaklarınız için bir leğene ayak bileklerinize kadar ılık su doldurun ve içine yarım şişe elma sirkesi ilave edin. Sabah ve akşam, en az 5 dakika, ayaklarınızı bu su içinde dinlendirin."
* Yorgunluk ve uykusuzluk: 1 litre suya 3 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir fincan bal ilave edin. Her gece yatmadan önce 2 yemek kaşığı içeceğiniz bu karışımla uykusuzluğunuzun ve yorgunluğunuzun kaybolduğunu göreceksiniz."
*Kaşıntılar: Böcek ısırmalarına ve kurdeşene bağlı kaşıntılarda, arı sokmalarında ve cilt çatlaklarında sürülecek elma sirkesi rahatsızlığı ve acıyı giderecektir."
*Mide bulantısı: Mide bulantısının ve kusmanın önüne geçmenin yolu; ılık elma sirkesine bir bezi batırıp sonra sıkmak ve bu bezi midemizin üstüne yerleştirmektir. Bez soğudukça ılık bir bez ile işlem yeniden yapılmalı.
*Sivilceler: Sağlıklı bir cilt için banyo suyunuza biraz elma sirkesi ilave edin. Cildinizin yumuşadığını ve parladığını fark edeceksiniz. Sivilceler için, su ile seyreltilmiş elma sirkesiyle yüzünüzü silin ve durulayın. Elma sirkesi akneye neden olan mikropları öldürür.
*Kepeksiz saçlar: Saçınızı yıkadıktan sonra, durulama suyuna elma sirkesi ekleyin. Saçınız kepekten arınacak ve parlaklaşacak
* Varisler: Varislerin yol açtığı ağrıdan şikayetçiyseniz, sirkeli bir bezi, bacaklarınıza sarın ve 30 dakika bekletin. Otuz dakikalık süreyi bacaklarınızı yukarı kaldırarak geçirin. Bu işlemi sabah ve akşam tekrarlayın.
* Nasırlar: En bilinen yollardan biri bayat ekmeği elma sirkesine batırıp nasırlı bölgenin üzerine koymak ve gece boyunca orada muhafaza etmektir. Sabah kalktığınızda nasırın veya sertliğin kaybolmuş olduğunu göreceksiniz. Bir başka yol ise ılık suyun içine yarım bardak sirke koyup, yarım saat süre ile nasırlı bölgeyi bu suda bekletmek ve daha sonra bir havlu ile kurulayıp ponza taşı ile bölgeyi ovuştu
rmaktır.
KAYNAK:HÜRRİYET.COM

4 yorum:

sebat et dedi ki...

22 subattan beri elma sirkesi içiyorum, yağı ve tatlıyı kestim, günde 15dk egzersiz yapıyorum. 3-4litre de su içiyorum ne mi oldu daha fazla tuvalet ve azan bir ülser- bölünen gece uykuları.

UYDURMAYIN olur mu ZAYIFLATMIYOR! 100 gr bile eksilmedim be el insaf!

maho dedi ki...

bunlar sağlıklı insanlar için önce ülserine çare bulmalısın bence

Unknown dedi ki...

22 subattan beri elma sirkesi içiyorum, yağı ve tatlıyı kestim, günde 15dk egzersiz yapıyorum. 3-4litre de su içiyorum ne mi oldu daha fazla tuvalet ve azan bir ülser- bölünen gece uykuları.

UYDURMAYIN olur mu ZAYIFLATMIYOR! 100 gr bile eksilmedim be el insaf!

Elma sirkesini geçtim, tatlı ve yağı kestiğin halde 100 gr bile verememişsen,ya yanlış yaptığın birşeyler var ya da sen uyduruyorsun dostum

Unknown dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum hem tatlıyi kesiceksin hemde yağı bi gram kilo verememissin bence sen önce bir psikiyatriye görün sonra kilo verirsin zaten kendi yazdıklarina kendin inanmıyorsun bile zaten ülseri gecirir denilmez bendedr var sadece mide yanmasini rahatlatır sabah akşam sirke icersen buna mide dayanmaz zaten arkadasim. Herşeyin ölçüsü var!

Bunları Okudunuz mu ?;