KETEN TOHUMUNUN YARARLARI

12 Aralık 2007 Çarşamba
Keten tohumunun yararları:


Mide-bağırsak sorunlarına karşı iyi gelir

Bağırsakları yumuşatır, kabızlığa karşı iyi gelir

Kemikleri güçlendirir.

Özellikle menopoz döneminde yararlı Bağışıklık sistemini güçlendirir

Menopoza bağlı şikâyetleri hafifletir Kalp-damar hastalıklarından korur

Kolesterol, şeker seviyesini dengeler

Yüksek tansiyonu düşürür

Romatizmal hastalıkları önler

Sinir sistemini güçlendirir

Hafızayı güçlendirir

Konsantrasyon bozukluğuna karşı iyi gelir

Yaşlanmaya bağlı dikkat dağınıklığına karşı iyi gelir

Haricen kullanılarak yaraların çabuk iyileşmesini sağlar

Egzama ve sedef hastalıklarında kullanılır

Nasırlarda kompres olarak kullanılır

Solunum yolu hastalıklarında olumlu etki yapar

Ruhsal bozukluklara karşı iyi gelir

Öksürüğü giderir

Ağız boşluğu, boğaz ve diş eti rahatsızlıklarında gargara olarak kullanılır

Lifleri sanayide, özellikle dokumacılıkta kullanılır

Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağ asitleriYüksek oranda çözünür ve çözünmez lifProteinLignanlar (kansere karşı maddeler)VitaminlerMinerallerAminoasitler.

Keten tohumu nasıl kullanılır:

Kaynatılarak içilebilir.Dövülerek, öğütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaşık ağza atıldıktan sonra arkasından su içilebilir.Kavrulmuş olarak tüketildiğinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadı veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuşur.Tohum şeklinde de tüketilebilir.Yemeklere, yoğurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karıştırılarak da tüketilebilir.Günde 1-1.5 çorba kaşığı keten tohumu sağlıklı kalmak açısından yeterlidir. Dozunu kaçırmamakta yarar var.
kaynak:netten alıntı

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;