YULAFIN FAYDALARI

8 Temmuz 2008 Salı YULAFLA GELEN SAĞLIK
Diyabet ve karaciğer yorgunluğuna karşı ; Tiroid bozukluğu ve kanda aşırı yağ birikmesi nedeniyle ortaya çıkan karaciğer yorgunluğu sözkonusu olduğunda mutlaka diyet yapılmalıdır;ve yulaf ağırlıklı olmalı. Yulaf, şeker hastalığı diyetinde de mutlaka yer alması gereken bir tahıl. Çünkü sodyum ve şeker açısından fakir. Pektin ve emicelluloz (bu madde vücuda giren şekeri yakalayarak konsantrasyonunu azaltıyor) sayesinde kan şekerini düşürüyor.

Ciltteki kızarıklık ve kaşıntılara karşı ;Yulaf, cildi yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde ciltteki kızarıklık ve kaşıntıları gideriyor. Yulaf tanesi ilave edilmiş sıcak banyo suyu, bebeklerdeki pişik sorunlarını ve ciltteki dermatit ile iltihaplanmaları gideriyor. Bunun için 1 çay bardağı yulaf tanesi veya yulaf ununu 1 küçük tencere sıcak suya ilave edip karıştırın. Kaynatıp süzün ve sorunlu bölgeye uygulayın. Yulaf, sabunun yol açtığı cilt tahrişlerine ve ani hava değişimlerine maruz kalan cildi de koruyor. Bunun için sorunlu bölgeye yulaf lapası uygulayın
- Çabuk yağlanan saçlara; Yulaf saçlara parlaklık verip güçlendiriyor. Eğer saçlarınız yağlı ise günde iki öğün yulaflı yiyecekler yiyin. Örneğin; kahvaltıda yulaflı müsli, ikindi de yulaflı muhallebi veya kurabiye yiyin. Saçlarınız için15 günlük yulaf kürü uygulayın. Yemek aralarında yulaflı çay için.
-Soğuktan çatlayan eller için; Dış etkenlerden dolayı cilt ve ellere kış aylarında ekstra bakım uygulamak gerkmektedir. Soğuktan çatlayan ve kızaran ellerinize yulaf lapası sürün.1çay bardağı yulaf ununu 2 çay bardağı suda eriyinceye kadar karıştırıp hafif muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Soğuyunca cildinize sürüp 3-4 dakika bekletin ve ılık suyla durulayın. Elleriniz yumuşacık olacaktır. El kremi kullanmıyorsanız kış aylarında bu uygulamayı 3 günde bir yapın...

Uykusuzluğa karşı ; 2 su bardağı yulaf tanesi veya yulaf unu ilave edilmiş sıcak banyolar, rahat ve sağlıklı bir uyku sağlıyor. Banyo suyuna dilerseniz eczane, doğal ürün satan mağaza ya da baharatçılardan satın alacağınız yulaf ekstresini de ilave edebilirsiniz.
Yeşil yulaf bitkisiyle hazırlanan çayda bir çok şeye faydalıdır;
-Sinirsel bitkinlik haline ve uykusuzluğa karşı kullanılmalıdır.
-Kandaki ürik asit miktarını azaltarak, romatizma ve gut hastalıklarında yardımcı olur,
-Yaşlıların genel anlamda güçlenmesini sağlar.
-Kan basıncı düzensizlikleri ve kalp rahatsızlıkları tedavilerinde destek olarak kullanılabilir.
-Deri döküntülerine ve cinsel yetersizliğe karşı faydalıdır.
-İdrar kesesi zayıflığına veya hastalıklarına ve böbrek hastalıklarına karşı bitki çayı kullanılmalıdır.
- Erkeklik gücünü arttırıcı olarak da oldukça etkilidir.
Kullanım biçimleri ;Yulaf çayı: Bir yemek kaşığı ince kıyılmış yeşil yulaf, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır, 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 3-4 bardak taze demlenmiş çay, tatlandırılmadan içilir.
Yulaf tentürü: Geniş ağızlı bir cam şişeye veya kavanoza yarıya kadar ince kıyılmış taze yeşil yulaf bitkisi koyulur ve üstüne, çalkalanabilecek bir mesafe kalana kadar elma sirkesi eklenir. Sıvı bitkinin üstüne çıkmalıdır. Sıcak bir ortamda 14 gün bekletilen cam kap arada bir çalkalanır. Süre sonunda dört kat tülbentten geçirilerek süzülür ve koyu renkli şişelerde, serince bir ortamda saklanır. Şişelerin kapakları çok iyi kapatılmalıdır.
Hatırlatma: Yulaf bitkisinin bilinen herhangi bir yan etkisi yoktur...
kaynak:netten

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;