PROF DR İBRAHİM SARAÇOĞLU'NDAN TAVSİYELER

28 Mayıs 2008 Çarşamba HAYAT KAYNAĞIMIZ SU
prof dr ibrahim saraçoğlu hayatımızın vazgeçilmez kaynağının su olduğunu belirtti oksijen almak için ,organlarımızın çalışması için ,cildimizin güzelliği için,sağlıklı olmamız için günde en az 1,5 -2 litre; yaz aylarında daha fazla su içmemizi önerdi.Böbreklerimizin verimli çalışması için bol miktarda su içilmesini idrarın rengi sarıdan beyaza dönene kadar içilmeye devam edilmesi gerektiğini belirtti

DERİ KAŞINTILARI İÇİN;YULAF SAMANI :Yeşilken toplanmalı ve gölgede kurutulmalı.1 su bardağı su1 yemek kaşığı yeşil yulafkaynamakta olan suyun içine yulafı at ve 5 dakika kaynatın ocaktan indir ve ılındıktan sonra vücudunuzun kaşınan yerlerine sürün.
ROMATİZMA VE SİROZ İÇİN:Kerevizleri temizleyin ve doğradıktan sonra yarım litre suya atın ve 5-6 dakika kaynatın.Bu suyu ikiye ayırın ve günde iksefer suyu için. 15 gün aravermeden bu kürü tekrar edin 2-3 gün ara verdikten sonra yine 15 günlük bir kür daha uygulayın.
DİKKAT: BU KÜRÜ YÜKSEK TANSİYONU OLANLAR UYGULAMASIN. ÇÜNKÜ KERVİZ TANSİYONU YÜKSELTEN BİR BİTKİDİR
PANİK ATAK VE DEPRESYON İÇİN :
*Sabahları:maydonoz- ıspanak
*Akşamları:tere ıspanak
MAYDONOZ VE ISPANAK:2,5 bardak kaynayan suyun içine 6-7 yaprak ıspanak ve 10-12 tane saplı maydonoz atın ve kaynatarak bu suyu 15 günlük kür olarak hergün taze hazırlayıp için. 3 gün araverip yine aynı işlemleri yaparak 15 günlük kür uygulayın.
TERE VE ISPANAK: Bunuda her akşam güneş batmasına yakın yapın.8-9 adet saplı tereyi 6-7 adet ıspanağı yukarıdaki ölçülerde kaynatın ve 15 günlük kürler halinde 2 sefer yapın .bu kürler herseferinde taze olarak hazırlanıp içilecek
Kaynak: http://www.duru2.blogspot.com/

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;