ZENCEFİLİN FAYDALARI

28 Mart 2008 Cuma Zencefilin Faydaları O kadar çok ki Her evde bulunması gerek
* Zencefil, ameliyat sonrası görülen bulantı ve kusmalara etkilidir.
* Kemoterapide; mide bulantılarının azalmasında kullanılmaktadır.
* Zencefil hamileliğe bağlı bulantı ve kusmalarda da etkilidir. Hamilelere günde 3 taze dilim (25 gr) zencefille demlenmiş çay ya da bu miktarın yemeklerine katılması önerilmektedir. Hamilelerin günlük olarak, bundan daha fazla miktarda zencefili tüketmemeleri tavsiye edilir.
* Şeker hastalarında kan şekerinin dengede tutulmasında etkilidir.

* Zencefil zayıflama tedavisinde etkilidir. Zayıflama tedavisinde kan şekerini dengede tutmakta olan etkisinden dolayı tok tutucu ve metabolizmanın yavaşlamasını engelleyici etkisi ile rahat kilo verimini sağlar. Yazın soğuk limonatalarınıza ilave edebilir, kışın da taze zencefili demleyip çay olarak içebilirsiniz.
* Üst solunum yolu enfeksiyonlarında ve soğuk algınlığında kullanılmaktadır.
* Kolestrolü düşürür ve kanın pıhtılaşmasını engeller.
* Ağrılara iyi gelir, ağrıları azaltır. Zencefilin ağrıkesici özelliğinden dolayı ağrı salgılayan kimyasalları azalttığı düşünülmektedir.
* Sindirimi kolaylaştırır. Yemeğin daha iyi sindirilmesini sağladığından mide ve bağırsak gazı oluşmasını engellemekte etkilidir
* Beynin çalışması ve gücü üzerine de etkilidir. Kan şekerinin dengede tutmaktaki etkisi ile kanda beynin enerji kaynağı olan glikoz yani kan şekeri sürekli kullanılabilir olduğundan pozitif etki etmektedir.
* Zencefilin romatizmal hastalıklar, damar sertliği, mantar hastalıkları, üzerindeki etkileri de son yıllarda araştırılmaya başlanmıştır.
BAĞIŞIKLIĞINIZ MI AZ
* Zencefilli Taze Limonata:1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın. Altını kapatıp 1 yemek kaşığı bal ilave edip karıştırın.Soğumaya bırakın.1 adet limonu sıkıp bu karışıma karıştırdıktan sonra taze olarak için. Zencefilli limonata; bağışıklık sisteminiz zayıfladığında, kendinizi yorgun hissettiğinizde, soğuk algınlığı ve grip hallerinde önerilen içecektir. Zencefilli limonata sigara içenler, diyet yapanlar için de sağlıklı bir seçimdir.
SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN BİREBİR
* Zencefilli Kekik Çayı:1 -2 litre kadar suyu çaydanlıkta kaynatın.Ocağın altını kapadıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili ve 1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekiği ilave edip demlemeye bırakın.Sıcak servis yapın. Servis sırasında arzuya göre bal ilavesi yapın.Özellikle soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları ve diyet sırasında içilebilir.

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;