Çabuk Yağlanan Saçlara için Öneriler

12 Ekim 2010 Salı Saçları çok çabuk yağlananlar için bazı pratik bilgiler
Öncelikle Her sorunun bir nedeni olduğu gibi saçlarda yağlanmanın da nedenleri vardır. Saçlarınızı çok fazla yıkamak ya da gereğinden az yıkamak hem saçlarda dökülmeye hem de saçlarda yağlanmaya neden olur. Saçlarınızı yıkarken çok fazla çekiştirmeden, ovalayarak yıkamak gerekir.
Saçları iyice durulamak ve saçlarınızı doğal şekilde kurutmak gerekir. Ayrıca saçlar için bakım maskeleri yapmakta da fayda vardır. Vücutta oluşan çoğu sorun beslenmeyle ilgilidir. Bu durumda çabuk yağlanan saçlar da beslenmeye bağlıdır. Aşırı yağlı yiyecekler saçlarda yağlanmaya neden olur.
Yağlı saçlar için bitkisel çözümler
Yağlı saçlara bitkisel çözüm :
elma sirkesi, 1 kahve fincanı elma sirkesi, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik suyu ve 1 bardak suyu karıştırın. Ardından karışımı saç diplerine masaj yapın. Nemli ve sıcak bir havluyu saçlarınıza sararak 2 saat bekletin.
Yağlı saçlar için maske: 1 kahve fincanı elma sirkesi, 1 kahve fincanı üzüm sirkesi, 1 çorba kaşığı defne tohum yağı, 1 çorba kaşığı adaçayı yağı ve 1 tatlı kaşığı lavanta yağı karıştırılarak saçlara uygulanır. Bir süre beklendikten sonra durulanır.
Saçlarınız çabuk yağlanıyorsa biberiye bitkisi ve 1 tatlı kaşığı kekikği bir buçuk su bardağı kaynar suda demleyin. Karışım bir süre bekletin ve ardından saç diplerine iyice yedirin


**Bir litre suya iki tutam sarı kantaron yaprak ve ezilmiş kökü, iki tutam ısırgan otu yaprağı karıştırılarak saçlara uygulanır.
**4 tane yumurta çırpılarak saçlara hafif masaj yapılır. Bu şekilde 15 dakika bekletilir. Sonra iyice durulanır. İsteğe göre bir bardak konyak ile bir bardak gül suyu karıştırılarak durulanır.
**Elma sirkesi saçlara çok iyi gelir durulama suyuna elma suyu ekleyin.


Saç sorunlarına en iyi çözüm elma sirkesidir. Saçlardaki yağlanmayı gidermek için; saçlarınızı yıkadıktan sonra son durulama suyuna bir çay bardağı elma sirkesi katarak durulayın.
**İki tutam öküzgözü yaprak ve çiçeği bir litre su ile karıştırılır. Ardından saç diplerine masaj yaparak uygulanır.
**İki tutam biberiye yaprak ve çiçeği bir litre su ile karıştırılarak saçlara uygulanır.

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;