PEKMEZİN FAYDALARI
30 Aralık 2007 Pazar
PEKMEZ ÇEŞİTLERİ VE FAYDALARI
Pekmez, yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Krom, glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur. Ve insülün kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler.
ÜZÜM PEKMEZİ
Vücuttaki kanı arttırır
Enerji verir
İştah açar
Hamilelikta ve bebek gelişiminde çok faydalıdır
Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
Damar sertliğine iyi gelir
Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ
Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
Sporcular için bir enerji deposudur.
Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.
Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.
Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ
Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
Kalbi takviye eder
Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır.
Vücudu güçlendirip dinamize eder
Kansızlığa birebirdir
Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
Bağırsakları çalıştırır
Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
ANDIZ PEKMEZİ
Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı,
akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir
kaynak:netten alıntıdır
Pekmez, yüksek şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca, mineralleri yoğun olarak içermektedir. Pekmez özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum gereksiniminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Krom, glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur. Ve insülün kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler.
ÜZÜM PEKMEZİ
Vücuttaki kanı arttırır
Enerji verir
İştah açar
Hamilelikta ve bebek gelişiminde çok faydalıdır
Mideyi, bağırsakları, böbrekleri kuvvetlendirir
Damar sertliğine iyi gelir
Kan dolaşımını rahatlatır
DUT PEKMEZİ
Kan eksikliği bulunan hastalarda çok büyük faydalar sağlar.
Mide hastalıklarında özellikle, ülser hastalığına iyi gelir.
Astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır.
Soğuğa karşı vücut direncini arttırıcı özelliğe sahiptir.
Sporcular için bir enerji deposudur.
Bebeklerin büyümesinde ve gelişmesine yardımcı olur.
Çocukların zeka gelişimine yardımcı olur.
Gargara halinde ağız ve boğaz hastalıklarında etkilidir.
Çocuklarda sıklıkla rastlanan pamukçukta da yaygın olarak kullanılır
KEÇİBOYNUZU PEKMEZİ
Kolestrolü düşürür ve tansiyonu dengeler
Kalbi takviye eder
Cinsel gücü ve sperm sayısını artırıcı özelliği kesinlik kazanmıştır.
Vücudu güçlendirip dinamize eder
Kansızlığa birebirdir
Dişleri besler Kemikleri güçlendirir
Bağırsakları çalıştırır
Çocuklar ve hamile bayanlar için faydalıdır
Potasyum, kalsiyum, fosfor, magnezyum, demir, bakır, çinko içerir
akciğer rahatsızlıklarında da kullanılır.
ANDIZ PEKMEZİ
Andız pekmezi ise bronşit, öksürük, sarılık, kaşıntı, egzama, mide bulantısı,
akciğer, karaciğere faydalı bir pekmezdir.
Bütün pekmez cinslerinde olduğu gibi kan yapıcıdır ve enerji verir
kaynak:netten alıntıdır
Bunları Okudunuz mu ?;
-
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez *Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzer...
-
Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor - Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmes...
-
Elma Sirkesi'nin mucizevi özellikleri arasında zayıflatma etkisi de bulunuyor . Elma Sirkesi * Cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş y...
-
Prof.Dr.Ahmet Maranki Saç dökülmesini önleyen yeni saçların çıkmasını sağlayan şifalı yağlardan hazırladığı karışımın tarifini verdi. Saç d...
-
CİLT Cildin rengini melanin belirliyor. Mesela çiller, melaninin bazı bölgelerde yoğunlaş- masından kaynaklanıyor. Yine aynı şekilde - Havuç...
-
E rkan Şamcı'nın Gülben Ergenin programı ''Gülben''de tarifini verdiği özellikle küçük çocuğu olanların,astım hastalığ...
-
ŞALGAM Hafif acımsı-tatlımsı kökleri sebze olarak yenilen Şalgam'ı veren bitkisi, Turpgiller'dendir. 50-120 cm. kadar boylanabilen ...
-
6000 yıl kadar önce Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi yerlileri tarafından yetiştirildiği ve tüketildiği saptanan mısır bitkisinin ...
-
Unutkanlığı dert etmeyin Zihin yorgunluğunu yenmek ve yüksek zekaya sahip olmakta beslenme çok önemli rol oynuyor. Ancak, şifalı bitkilerin ...
-
Atv ekranında her gün ilgi ile izlediğimiz Zahide İle Yetiş hayata programında Diyetisyen Berrin Yiğit kilo sorunu olanlar için hem doyur...
0 yorum:
Yorum Gönder