MAYDANOZUN FAYDALARI
30 Aralık 2007 Pazar
MAYDANOZ DEYİP GEÇMEYİN
her derde deva
Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi gelir. Ayrıca potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden de zengindir. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım eder. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir. İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır. Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar.
MAYDONOZUN FAYDALARI :
-İdrar söktürür. İştah açar.
-İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar.
-Aydet sancılarını keser. Sürmenajda faydalıdır
-Aydet kanamalarının düzenli olmasını sağlar.
-Yüksek tansiyonu düşürür.
-Zayıflatır(kaynatılıp suyu içilirse)
-Kalbin yorulmasını önler. Kansızlığı giderir.
-Sivilceli, lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlerde parlaklılık ve pürüzsüzlük verir
-Kansere karşı korur. Karaciğer şişliğini giderir
-Safra akışını kolaylaştırır.
-Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır.
-Vücutta biriken suyu boşaltır.
-Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
-Böbrek iltihabı olanlar maydanoz yememelidir
-Romatizmada faydalıdır.
-Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler.
-Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
-Anne sütünü azaltır ve böylelikle memelerin şişmesini önler.
-Cinsel istekleri artırır. Görme gücünü artırır.
-Damar sertliğine etkilidir.
KAYNAK:netten alıntı
her derde deva
Maydanoz bir provitamin A (Beta karoten ) kaynağıdır. Bu özelliği ile görme gücüne, kılcal damar sistemine, adrenal bezine ve troid bezine iyi gelir. Ayrıca potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum ve klorin yönünden de zengindir. Maydanoz suyundaki yüksek klorofil miktarı kanı arttırarak oksijeni metabolize eder ve böbreklerin, karaciğerin, idrar yollarının temizlenmesine yardım eder. Sindirim enzimlerini uyararak sindirim rahatsızlıklarını dindirir. İnce bağırsaktaki peristaltik hareketleri arttırır. Bir tutam maydanoz günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar.
MAYDONOZUN FAYDALARI :
-İdrar söktürür. İştah açar.
-İltihaplı yaraların iyileşmesini sağlar.
-Aydet sancılarını keser. Sürmenajda faydalıdır
-Aydet kanamalarının düzenli olmasını sağlar.
-Yüksek tansiyonu düşürür.
-Zayıflatır(kaynatılıp suyu içilirse)
-Kalbin yorulmasını önler. Kansızlığı giderir.
-Sivilceli, lekeli, pürüzlü ve kırışık ciltlerde parlaklılık ve pürüzsüzlük verir
-Kansere karşı korur. Karaciğer şişliğini giderir
-Safra akışını kolaylaştırır.
-Vücuttaki zehirli maddelerin atılmasını kolaylaştırır.
-Vücutta biriken suyu boşaltır.
-Böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.
-Böbrek iltihabı olanlar maydanoz yememelidir
-Romatizmada faydalıdır.
-Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler.
-Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
-Anne sütünü azaltır ve böylelikle memelerin şişmesini önler.
-Cinsel istekleri artırır. Görme gücünü artırır.
-Damar sertliğine etkilidir.
KAYNAK:netten alıntı
Gönderen gizem zaman: 15:42
Etiketler: faydalı yiyecekler, sağlık
Bunları Okudunuz mu ?;
-
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez *Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzer...
-
Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor - Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmes...
-
Elma Sirkesi'nin mucizevi özellikleri arasında zayıflatma etkisi de bulunuyor . Elma Sirkesi * Cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş y...
-
Prof.Dr.Ahmet Maranki Saç dökülmesini önleyen yeni saçların çıkmasını sağlayan şifalı yağlardan hazırladığı karışımın tarifini verdi. Saç d...
-
CİLT Cildin rengini melanin belirliyor. Mesela çiller, melaninin bazı bölgelerde yoğunlaş- masından kaynaklanıyor. Yine aynı şekilde - Havuç...
-
E rkan Şamcı'nın Gülben Ergenin programı ''Gülben''de tarifini verdiği özellikle küçük çocuğu olanların,astım hastalığ...
-
ŞALGAM Hafif acımsı-tatlımsı kökleri sebze olarak yenilen Şalgam'ı veren bitkisi, Turpgiller'dendir. 50-120 cm. kadar boylanabilen ...
-
6000 yıl kadar önce Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi yerlileri tarafından yetiştirildiği ve tüketildiği saptanan mısır bitkisinin ...
-
Unutkanlığı dert etmeyin Zihin yorgunluğunu yenmek ve yüksek zekaya sahip olmakta beslenme çok önemli rol oynuyor. Ancak, şifalı bitkilerin ...
-
Atv ekranında her gün ilgi ile izlediğimiz Zahide İle Yetiş hayata programında Diyetisyen Berrin Yiğit kilo sorunu olanlar için hem doyur...
0 yorum:
Yorum Gönder