ADA ÇAYI

15 Aralık 2007 Cumartesi -Adaçayı sıkça içildiğinde tüm bedeni güçlendirir,
-kalp krizi tehlikesini azaltır ve kötürümlüklerde çok yaralıdır.
-Gece terlemelerinde ve aşırı terlemelerde, yardımcı olabilecek bitkidir.
- Hastalık sonrası güçsüzlük hallerinde başarıyla kullanılabilir.
-Onu kramplarda, omurilik rahatsızlıklarında, beze hastalıklarında ve organ titrekliklerinde büyük bir başarıyla kullanıyorlar.
-Yukarda belirtilen hastalıklarda, günde 2 su bardağı çay yudumlanarak içilmelidir.
-Ada çayı, hasta karaciğeri de çok olumlu etkiler, onunla ilgili tüm rahatsızlıkları giderir ve gazları yok eder.
-Kan temizleyici etkisi vardır.
-Solunum organlarını ve mideyi balgamsı salgılardan temizler, iştah açıcıdır.
- Kramp çözücü etkisi sayesinde, ishalde çok rahatlatıcıdır.
-Böcek sokmalarında, sokulan bölgeye adaçayı yaprağının tozu uygulanır.
- Ada çayı dıştan uygulandığında (Çalkalama ve Gargara), bademcik iltihabı, boğaz hastalıkları, diş iltihaplanmaları, yutak ve ağız boşluğu iltihaplanmalarında veya ülserlerinde özellikle önerilir. -Eğer zamanında adaçayı kullanılmış olsaydı, pek çok çocukta ve yetişkinde bademcik ameliyatına gerek kalmayabilirdi.
- Ada çayı, sallanan dişlere, dişeti çekilmesine ve kanamasına karşı da (Çalkalama ve Gargara) başarıyla kullanılabilir veya bitki çayına batırılan pamuk hasta bölgelere uygulanır.
-Ayrıca dıştan kullanımda da, gargara ve çalkalamaların yanısıra yara kompresi olarak da kullanılabilir.
- Sinirli ve yorgun olan kişiler ve (rahim) hastalığı çeken kadınlar arada sırada ada çayı oturma banyoları almalıdırlar.
-Zayıf ve güçsüz çocuklara balla tatlandırılarak içirilir.
- Bu çay, tahriş kaynaklı öksürüklerde de başarılıdır.
Kullanış şekilleriÇay hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kaşığı dolusu ince kıyılmış kuru yaprak, bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır ve üstü kapalı olarak 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak içilir. Taze bitki kullanılması durumunda 4-5 dakika demleme süresi yeterlidir.
Çalkalama/Gargara: 2-3 tatlı kaşığı kurutlmuş ve ince kıyılmış yaprak, 2 bardak soğuk suya eklenir ve ateşe konur. kaynamaya başlayınca ocaktan indirilir ve üstü kapalı olarak 15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde pek çok kere 5-10 dakika süreli gargaralar yapılır.
KAYNAK:vikipedi

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;