PROF DR ERKAN TOPUZ

27 Haziran 2008 Cuma Kanserle ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Erkan Topuz, bir çok bitki, sebze , meyve gibi besinler , içecekler hakkında da önemli açıklamalar yapan Topuz. Özellikle yemeklerde fındıkyağı, kanola yağı ve zeytinyağının kullanılmasını tavsiye etti.
Zencefil’in üst solunum yolları ve midedeki gastrit için çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Topuz, taze zencefil, papatya, bal ve bir dilim limon kabuğundan yapılacak çayın günde 2-3 kupa içilmesini önerdi.
Zerdaçal’ın da vücut için çok faydalı olduğunu anlatan Erkan Topuz yemeklere, çorbalara, pilavlara konulmasını tavsiye etti.
Keten tohumunu da yemeklere ve çorbalara koyarak tüketilmesini öneren Topuz açıklamalarını sürdürdü.
Kırmızı turp, tere, lahana, karnabahar, soğan, sarımsak gibi bitkilerin yararlarını anlattı ve ekledi; evlerde kullanılan hazır salçalar yerine mevsiminde çıkan domateslerden ev yapımı salçalar kullanılmasını önerdi.
Meyve ve sebzelerin üzerlerindeki ilaçlardan arınması için elma sirkesi ile yıkanmasını öneren Topuz, tezgahlarda parlak görünen bir takım gıdaların parlatılmasında mum kullanıldığını söyledi ve elma sirkesi ile ovulması gerektiğini anlattı.
Yoğurt konusunda da önemli bilgiler veren Erkan Topuz, ev yapımı yoğurdun günde yarım litre tüketilmesini tavsiye etti.
Topuz, günlük sütle yapılmasını salık verdiği yoğurdun ilk mayasının da probiyotik yoğurtla yapılmasını önerdi.
Havuçun da çok önemli bir gıda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan topuz, özellikle sebze ve meyvelerin kendi mevsiminde yenilmesi gerektiğini de vurguladı.
Tuzsuz, işlenmemiş ayçekirdeğinin her gün bir avuç yenmesinin sağlıklı olduğunu ve içinde omega 3 bulunduğunu belirten Erkan Topuz, cevizin de omega 3 açısından önemli bir yemiş olduğunu, günde bir avuç yenmesi gerektiğini söyledi ve kabuklu yemişlerin açık değil kabuklu haliyle satın alınmasını önerdi...
kaynak:esraceyhan

0 yorum:

Bunları Okudunuz mu ?;