PROF DR ERKAN TOPUZ
27 Haziran 2008 Cuma
Kanserle ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Erkan Topuz, bir çok bitki, sebze , meyve gibi besinler , içecekler hakkında da önemli açıklamalar yapan Topuz. Özellikle yemeklerde fındıkyağı, kanola yağı ve zeytinyağının kullanılmasını tavsiye etti.
Zencefil’in üst solunum yolları ve midedeki gastrit için çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Topuz, taze zencefil, papatya, bal ve bir dilim limon kabuğundan yapılacak çayın günde 2-3 kupa içilmesini önerdi.
Zerdaçal’ın da vücut için çok faydalı olduğunu anlatan Erkan Topuz yemeklere, çorbalara, pilavlara konulmasını tavsiye etti.
Keten tohumunu da yemeklere ve çorbalara koyarak tüketilmesini öneren Topuz açıklamalarını sürdürdü.
Kırmızı turp, tere, lahana, karnabahar, soğan, sarımsak gibi bitkilerin yararlarını anlattı ve ekledi; evlerde kullanılan hazır salçalar yerine mevsiminde çıkan domateslerden ev yapımı salçalar kullanılmasını önerdi.
Meyve ve sebzelerin üzerlerindeki ilaçlardan arınması için elma sirkesi ile yıkanmasını öneren Topuz, tezgahlarda parlak görünen bir takım gıdaların parlatılmasında mum kullanıldığını söyledi ve elma sirkesi ile ovulması gerektiğini anlattı.
Yoğurt konusunda da önemli bilgiler veren Erkan Topuz, ev yapımı yoğurdun günde yarım litre tüketilmesini tavsiye etti.
Topuz, günlük sütle yapılmasını salık verdiği yoğurdun ilk mayasının da probiyotik yoğurtla yapılmasını önerdi.
Havuçun da çok önemli bir gıda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan topuz, özellikle sebze ve meyvelerin kendi mevsiminde yenilmesi gerektiğini de vurguladı.
Tuzsuz, işlenmemiş ayçekirdeğinin her gün bir avuç yenmesinin sağlıklı olduğunu ve içinde omega 3 bulunduğunu belirten Erkan Topuz, cevizin de omega 3 açısından önemli bir yemiş olduğunu, günde bir avuç yenmesi gerektiğini söyledi ve kabuklu yemişlerin açık değil kabuklu haliyle satın alınmasını önerdi...
kaynak:esraceyhan
Zencefil’in üst solunum yolları ve midedeki gastrit için çok önemli olduğunun altını çizen Erkan Topuz, taze zencefil, papatya, bal ve bir dilim limon kabuğundan yapılacak çayın günde 2-3 kupa içilmesini önerdi.
Zerdaçal’ın da vücut için çok faydalı olduğunu anlatan Erkan Topuz yemeklere, çorbalara, pilavlara konulmasını tavsiye etti.
Keten tohumunu da yemeklere ve çorbalara koyarak tüketilmesini öneren Topuz açıklamalarını sürdürdü.
Kırmızı turp, tere, lahana, karnabahar, soğan, sarımsak gibi bitkilerin yararlarını anlattı ve ekledi; evlerde kullanılan hazır salçalar yerine mevsiminde çıkan domateslerden ev yapımı salçalar kullanılmasını önerdi.
Meyve ve sebzelerin üzerlerindeki ilaçlardan arınması için elma sirkesi ile yıkanmasını öneren Topuz, tezgahlarda parlak görünen bir takım gıdaların parlatılmasında mum kullanıldığını söyledi ve elma sirkesi ile ovulması gerektiğini anlattı.
Yoğurt konusunda da önemli bilgiler veren Erkan Topuz, ev yapımı yoğurdun günde yarım litre tüketilmesini tavsiye etti.
Topuz, günlük sütle yapılmasını salık verdiği yoğurdun ilk mayasının da probiyotik yoğurtla yapılmasını önerdi.
Havuçun da çok önemli bir gıda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erkan topuz, özellikle sebze ve meyvelerin kendi mevsiminde yenilmesi gerektiğini de vurguladı.
Tuzsuz, işlenmemiş ayçekirdeğinin her gün bir avuç yenmesinin sağlıklı olduğunu ve içinde omega 3 bulunduğunu belirten Erkan Topuz, cevizin de omega 3 açısından önemli bir yemiş olduğunu, günde bir avuç yenmesi gerektiğini söyledi ve kabuklu yemişlerin açık değil kabuklu haliyle satın alınmasını önerdi...
kaynak:esraceyhan
Gönderen gizem zaman: 03:39
Etiketler: kanser, Prof .Dr.Erkan Topuz, sağlık
Bunları Okudunuz mu ?;
-
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez *Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzer...
-
Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor - Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmes...
-
Elma Sirkesi'nin mucizevi özellikleri arasında zayıflatma etkisi de bulunuyor . Elma Sirkesi * Cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş y...
-
Prof.Dr.Ahmet Maranki Saç dökülmesini önleyen yeni saçların çıkmasını sağlayan şifalı yağlardan hazırladığı karışımın tarifini verdi. Saç d...
-
CİLT Cildin rengini melanin belirliyor. Mesela çiller, melaninin bazı bölgelerde yoğunlaş- masından kaynaklanıyor. Yine aynı şekilde - Havuç...
-
E rkan Şamcı'nın Gülben Ergenin programı ''Gülben''de tarifini verdiği özellikle küçük çocuğu olanların,astım hastalığ...
-
ŞALGAM Hafif acımsı-tatlımsı kökleri sebze olarak yenilen Şalgam'ı veren bitkisi, Turpgiller'dendir. 50-120 cm. kadar boylanabilen ...
-
6000 yıl kadar önce Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi yerlileri tarafından yetiştirildiği ve tüketildiği saptanan mısır bitkisinin ...
-
Unutkanlığı dert etmeyin Zihin yorgunluğunu yenmek ve yüksek zekaya sahip olmakta beslenme çok önemli rol oynuyor. Ancak, şifalı bitkilerin ...
-
Atv ekranında her gün ilgi ile izlediğimiz Zahide İle Yetiş hayata programında Diyetisyen Berrin Yiğit kilo sorunu olanlar için hem doyur...
0 yorum:
Yorum Gönder