HAVUÇUN FAYDALARI
27 Ocak 2008 Pazar
HAVUÇ:uzmanlar, havucun, süratle kan yapıcı, kuvvetlendirici, ishal kesici, peklik giderici, mide ve bağırsağın yakın dostu, safra akıtıcı, karaciğeri kuvvetlendirici ve yeri doldurulamayan bir sebze olduğunu söylüyor. Kansızlık halinde, sabah, öğle, akşam taze çıkarılmiş 1 çay bardağı havuç suyu içilmesi, suyu çıkarılamazsa ince rendelenmesi ve iyice çiğnenerek yenilmesi öneriliyor. Mide ve barsak kanamalarında da havuç suyunun çok faydalı olduğunu ifade eden uzmanlar, havucun, özel şekeri, A vitamini ve bol vitaminleri ile karaciğeri kuvvetlendirdiğini, ona rahatsızlığında kendi kendini tamir imkanı verdiğini, vücuttaki üre asidi, ürat tuzları, benzeri yorgunluk maddelerini, diğer zehirleri idrarla dışarı attığını vurguluyor
*A, C, B1 ve B2 vitaminlerince zengin bir ürün olan havuç, çiğ olarak ya da pişirilerek tüketilir.
*Haftada beş kere yendiği takdirde Harvard'ın araştırmalarına göre kadınlarda kalp enfarktüsünü, felç tehlikesini yüzde 68 oranında azaltıyor.
*Günde iki havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azalttığı görülmüştür.
*Her gün yenen bir havuç da akciğer kanseri tehlikesini yarıya indiriyor.
*Havuçtaki Beta-Karotin de gözleri yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruyor ve bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor.
* Mide ve bağırsak kanamalarını önler,
* Kansızlığı giderir,
*Anne sütünü arttırır,
*Yüz ve boyun kırışıklıklarını giderir,
*İdrar ve bağırsak gazlarını söktürür,
* Ülserdeki şikayetleri giderir.
* Kansere karşı etkili olduğu gibi cildin kurumasını da engelliyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
*Beta karotin (kansere neden olan serbest radikallari durduruyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor) içeren havucun en büyük özelliklerinden biri içerdiği bu maddenin cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebilmesi. .
kaynak:netten alıntı
Gönderen gizem zaman: 05:28
Etiketler: faydalı yiyecekler, sağlık
Bunları Okudunuz mu ?;
-
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez *Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzer...
-
Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor - Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmes...
-
Elma Sirkesi'nin mucizevi özellikleri arasında zayıflatma etkisi de bulunuyor . Elma Sirkesi * Cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş y...
-
Prof.Dr.Ahmet Maranki Saç dökülmesini önleyen yeni saçların çıkmasını sağlayan şifalı yağlardan hazırladığı karışımın tarifini verdi. Saç d...
-
CİLT Cildin rengini melanin belirliyor. Mesela çiller, melaninin bazı bölgelerde yoğunlaş- masından kaynaklanıyor. Yine aynı şekilde - Havuç...
-
E rkan Şamcı'nın Gülben Ergenin programı ''Gülben''de tarifini verdiği özellikle küçük çocuğu olanların,astım hastalığ...
-
ŞALGAM Hafif acımsı-tatlımsı kökleri sebze olarak yenilen Şalgam'ı veren bitkisi, Turpgiller'dendir. 50-120 cm. kadar boylanabilen ...
-
6000 yıl kadar önce Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi yerlileri tarafından yetiştirildiği ve tüketildiği saptanan mısır bitkisinin ...
-
Unutkanlığı dert etmeyin Zihin yorgunluğunu yenmek ve yüksek zekaya sahip olmakta beslenme çok önemli rol oynuyor. Ancak, şifalı bitkilerin ...
-
Atv ekranında her gün ilgi ile izlediğimiz Zahide İle Yetiş hayata programında Diyetisyen Berrin Yiğit kilo sorunu olanlar için hem doyur...
0 yorum:
Yorum Gönder