KOLESTROL
29 Temmuz 2008 Salı
KOLESTROLÜ DÜŞÜRÜCE ŞİFALI BİTKİLER
Kolesterol yüksekliği kalp sağlığı açısından çok önem taşır. Kolestrolün düşürülmesi ve sağlıklı bir kalbe kavuşmak için tıpbın yanı sıra bitkilerdende yararlanmak gerekir...
ŞİFALI BİTKİLER
-Şahtere otu, Boy otu, Domalan mantarı, Frenk maydanozu, Lavanta çiçeği, Ada çayı, Akdiken yaprağı, Ihlamur, Nane
BİTKİLERİN HAZIRLANIŞI
- Şahtere otu, boy otu ile birlikte suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya kıyılmış domalan mantarı ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu lapadan günde üç çorba kaşığı yenir.
- Frenk maydanozu, lavanta çiçeği ve ada çayı aynı kaba konarak demlenir. Süzülerek elde edilen karışıma şeker ilave edilerek şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Isıtılan bu şerbetten sabah ve akşam iki bardak içilir.
- Akdiken yaprağı ve ıhlamur suda kaynatılarak demlenir. Süzüldükten sonra elde edilen karışıma nane tozu ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan yemeklerden önce ve sonra bir çorba kaşığı içilir.
KAYNAK:en-sifalibitkiler
Kolesterol yüksekliği kalp sağlığı açısından çok önem taşır. Kolestrolün düşürülmesi ve sağlıklı bir kalbe kavuşmak için tıpbın yanı sıra bitkilerdende yararlanmak gerekir...
ŞİFALI BİTKİLER
-Şahtere otu, Boy otu, Domalan mantarı, Frenk maydanozu, Lavanta çiçeği, Ada çayı, Akdiken yaprağı, Ihlamur, Nane
BİTKİLERİN HAZIRLANIŞI
- Şahtere otu, boy otu ile birlikte suda demlenir. Süzülerek elde edilen sıvıya kıyılmış domalan mantarı ilave edilerek lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan bu lapadan günde üç çorba kaşığı yenir.
- Frenk maydanozu, lavanta çiçeği ve ada çayı aynı kaba konarak demlenir. Süzülerek elde edilen karışıma şeker ilave edilerek şerbet kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Isıtılan bu şerbetten sabah ve akşam iki bardak içilir.
- Akdiken yaprağı ve ıhlamur suda kaynatılarak demlenir. Süzüldükten sonra elde edilen karışıma nane tozu ilave edilerek şurup kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Hazırlanan bu şuruptan yemeklerden önce ve sonra bir çorba kaşığı içilir.
KAYNAK:en-sifalibitkiler
Gönderen gizem zaman: 13:15
Etiketler: sağlık, Şifalı bitkiler
Bunları Okudunuz mu ?;
-
Zeytinyağının faydaları saymakla bitmez *Çocukların beyin gelişimini ve kemiklerinin güçlenmesini hızlandırır. Başta E vitamini olmak üzer...
-
Kabak çekirdeği kelimenin tam anlamıyla çebinizdeki doktor - Lifi bol bir sebze olan kabak, bağırsakları tembel olanlar için tercih edilmes...
-
Elma Sirkesi'nin mucizevi özellikleri arasında zayıflatma etkisi de bulunuyor . Elma Sirkesi * Cilt rahatsızlıkları, yaralanma, güneş y...
-
Prof.Dr.Ahmet Maranki Saç dökülmesini önleyen yeni saçların çıkmasını sağlayan şifalı yağlardan hazırladığı karışımın tarifini verdi. Saç d...
-
CİLT Cildin rengini melanin belirliyor. Mesela çiller, melaninin bazı bölgelerde yoğunlaş- masından kaynaklanıyor. Yine aynı şekilde - Havuç...
-
E rkan Şamcı'nın Gülben Ergenin programı ''Gülben''de tarifini verdiği özellikle küçük çocuğu olanların,astım hastalığ...
-
ŞALGAM Hafif acımsı-tatlımsı kökleri sebze olarak yenilen Şalgam'ı veren bitkisi, Turpgiller'dendir. 50-120 cm. kadar boylanabilen ...
-
6000 yıl kadar önce Güney Amerika'daki And Dağları bölgesi yerlileri tarafından yetiştirildiği ve tüketildiği saptanan mısır bitkisinin ...
-
Unutkanlığı dert etmeyin Zihin yorgunluğunu yenmek ve yüksek zekaya sahip olmakta beslenme çok önemli rol oynuyor. Ancak, şifalı bitkilerin ...
-
Atv ekranında her gün ilgi ile izlediğimiz Zahide İle Yetiş hayata programında Diyetisyen Berrin Yiğit kilo sorunu olanlar için hem doyur...
0 yorum:
Yorum Gönder